۱۳۹۰ دی ۴, یکشنبه

رهگیری کاربران اینترنت در ایران، به کمک تجهیزات اسرائیلی



گزار‌ش‌ها حاکی از آن است که ایران در بخش‌هایی از پروژه مانیتورینگ و رهگیری کاربران اینترنت از تجهیزاتی استفاده می‌کند که در اسرائیل تولید شده‌اند. این تجهیزات احتمالا به‌ واسطه دانمارک به دست نهاد‌های امنیتی ایران رسیده‌اند.
یک کمپانی اسرائیلی تولیدکننده تجهیزات جاسوسی، شنود و رهگیری آنلاین، از طریق واسطه‌ای در دانمارک، تجهیزات خود را در اختیار ایران قرار داده است. این تجهیزات در فرایندی پنهان و محرمانه که از چندین سال پیش آغاز شده، معمولا به توزیع‌کننده‌ای در دانمارک ارسال می‌شوند تا پس از حذف مارک تجاری و برچسب‌ها و بسته‌بندی مجدد، در اختیاز توزیع‌کنندگان دیگر کشورها قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ به نقل از دویچه وله، این تجهیزات که توسط کمپانی "الوت" در اسرائیل تولید شده، از طریق واسطه دانمارکی در اختیار فردی به نام «حسین» در ایران قرار می‌گرفته‌اند. هنوز اطلاعات و جزئیات بیشتری درباره این فرد منتشر نشده، اما با توجه به کاربری این تجهیزات، به احتمال زیاد وسایلی که او خریده در خدمت سیستم چندلایه و گسترده سانسور و رهگیری آنلاین در ایران قرار گرفته است.
مقامات تجاری و دفاعی اسرائیل در گفت‌وگو با بلومبرگ اعلام کرده‌اند که از چنین معاملاتی بی‌خبر بوده‌اند و مقامات ایرانی هنوز واکنشی به انتشار این گزارش افشاگرانه نشان نداده‌اند. بلومبرگ از شبکه‌های خبری پیش‌تاز در پیگیری معاملات مرتبط با تجهیزات سانسور، شنود، رهگیری و مانیتورینگ ارتباطات مخابراتی و آنلاین است و تا کنون چندین گزارش افشاگرانه موثر در این‌باره منتشر کرده است.

این تجهیزات، موسوم به NetEnforcer سخت‌افزاری برای مدیریت پهنای باند و نفوذ به ترافیک اینترنت در شبکه‌های بزرگ اطلاعاتی است که همچون بسیاری دیگر از تجهیزات، کارکرد دوگانه دارد و وقتی مورد استفاده سازمان‌های امنیتی قرار ‌گیرد می‌تواند به‌سادگی تبدیل به "تسلیحات دیجیتال" برای تعقیب مخالفان شود.

بر اساس این گزارش در یک سال گذشته بسیاری از ابزارهایی که امکان نفوذ به ایمیل‌ها، اس‌ام‌اس‌ها، ثبت پیشینه فعالیت‌های آنلاین و ترسیم نقشه از موقعیت مکانی موبایل‌ها را به دولت‌ها یا سرویس‌دهنده‌های مخابراتی می‌دهند، برای تعقیب، بازداشت و شکنجه مخالفان در کشورهایی نظیر ایران، بحرین، سوریه و تونس مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
با افشای این معامله غیرمستقیم میان ایران و اسرائیل، ممنوعیت تعامل تجاری میان این دو کشور متخاصم در خاورمیانه به چالش کشیده شده است. اسرائیلی‌ها ایران را یکی از دشمنان اصلی خود در جهان می‌دانند و در مقابل، بسیاری از مقامات ایرانی هم‌چنان با استناد به گفته‌های آیت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، از ضرورت حذف اسرائیل از نقشه زمین حرف می‌زنند و بارها اعلام کرده‌اند که حتی موجودیت آن را به‌عنوان یک کشور مستقل، به رسمیت نمی‌شناسند.
تولید تجهیزات جاسوسی٬ شنود و رهگیری شهروندان٬ تجارتی میلیارد دلاری است که ۲۵ کشور در آن فعال‌اند. وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس، اوایل ماه دسامبر، پروژه جدیدی را برای افشای معاملاتی از این دست راه‌اندازی کرده است. پروژه موسوم به Spy Files قصد دارد تصویر دقیق‌تری از معاملات کمپانی‌های تولیدکننده تجهیزات جاسوسی، شنود، رهگیری و مانیتورینگ با کشورهایی نظیر ایران، بحرین، عربستان، سوریه و ...ارائه کند.
ویکی‌لیکس اعلام کرده که صنعت تولید تجهیزات و امکانات جاسوسی دیجیتال٬ از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و پس از فرو ریختن برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در پی حملات تروریستی القاعده٬ جهشی باورنکردنی داشته و حالا سالانه بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار گردش مالی دارد.
بسیاری از نهادهای قدرتمند بین‌المللی، از جمله اتحادیه اروپا، درصددند تا با تصویب قوانین جدید، راه ورود این تجهیزات به کشورهای تحت سانسور اطلاعاتی را ببندند. کنگره آمریکا و پارلمان بریتانیا هم طرح‌هایی برای پیش‌گیری از انجام چنین معاملاتی ارائه کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر