گزارشهای رسیده حاکی است که شامگاه یکشنبه دستکم دو راکت به اردوگاه اشرف، محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق، اصابت کردهاست اما از میزان خسارات یا تلفات آن هنوز اطلاعی در دست نیست.
خبرگزاری فرانسه، این خبر را از قول یک افسر ارشد ارتش عراق که نخواست نامش فاش شود منتشر کرده ولی در عین حال اشاره کرده است که سازمان مجاهدین خلق تعداد این راکتها را «چهار فروند» اعلام کردهاست.
یک سرهنگ عراقی به خبرگزاری فرانسه گفتهاست که «شب گذشته دو راکت به اردوگاه اشرف اصابت کرد و از میزان تلفات آن به این خاطر که ورود به این اردوگاه ممنوع است بیاطلاع هستیم.»
در همین حال سازمان مجاهدین خلق با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «در ساعت ۸ عصر به وقت محلی چهار فروند راکت» به این پایگاه اصابت کرده و این سازمان «نیروهای وفادار به ایران» را مسئول این حملهها می داند.
شلیک راکت به این پایگاه در حالی است که عراق و ایالات متحده در همین روز توافقنامهای امضا کردند که برپایه آن بغداد اجازه خواهد داشت اعضای ۳۴۰۰ نفره سازمان مجاهدین را در خاک عراق جابهجا کند تا زمانی که سازمان ملل متحد به وضعیت پناهندگی آنان رسیدگی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایالات متحده روز یکشنبه از امضای این توافق استقبال کرد و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در این رابطه گفت که این توافق، «گامی مهم در جهت حل و فصل انساندوستانه وضعیت دنبالهدار اردوی اشرف است.»
مقامات ایالات متحده اظهار داشتهاند اعضای سازمان مجاهدین خلق باید محل کنونی خود را ترک کنند و به محل جدید و موقتی در نزدیکی فرودگاه بغداد نقل مکان کنند تا در آنجا کار انتقال آنها به کشوری ثالث انجام پذیرد.
اعضای این سازمان که حاضر به بازگشت به ایران و یا انتقال به کشور ثالث نباشند، میتوانند درخواست پناهندگی کنند.
هفته گذشته نوری المالکی، نخستوزیر عراق، گفت به دنبال درخواست بان گیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد، مهلت تعیین شده برای بستن اردوگاه اشرف را تمدید کردهاست.
نوری المالکی اضافه کردهاست: «ما نمیخواهیم آنها را بکشیم، یا رنج و آزار بدهیم، ما نمیخواهیم آنها از گرسنگی بمیرند، اما حضور آنها در (عراق) غیر قانونی است، با هر عنوانی این مسئله باید تمام شود.»
پیش از این دولت عراق گفته بود که تا پایان سال جاری میلادی اردوگاه اشرف باید تخلیه شود. اما مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل در امور عراق، از دولت عراق خواسته بود تا مهلت بیشتری برای تخلیه اردوگاه اشرف بدهد.
سازمان مجاهدین خلق هفته گذشته اعلام کرد که در صورت دریافت تضمینهای امنیتی از سوی آمریکا و سازمان ملل متحد، بیش از سه هزار عضو این سازمان آمادهاند تا اردوگاه اشرف را ترک کرده و به مکان دیگری منتقل شوند.
مریم رجوی، رهبر سازمان مجاهدین خلق نیز در بیانیهای از «آمادگی اصولی ساکنان اشرف» برای انتقال به یک پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی موسوم به «کمپ آزادی» خبر داده بود |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر