همۀ جوانان ایرانی می خواهند از جهنم ولایت فقیه فرار کنند
نشریه اسپانیایی "الپاییس" در گزارشی مفصل نوشته است که همه، نه فقط فعالان سیاسی، بلکه دانشجویان، هنرمندان، مهندسان، کادرهای محروم شده از هر نوع آیندۀ حرفه ای و شخصی می خواهند از ایران بگریزند. الپاییس می نویسد که هنرمندان جوان در ایران به ستوه آمده اند : نه آزادی دارند نه آینده حرفه ای. فضای اجتماعی برایشان خفه کننده و غیرقابل تحمل شده است و همه بدون استثنا یک فکر در سر دارند و آن اینکه چگونه از ایران فرار کنند، چگونه به کشوری دیگر مهاجرت کنند.
پارس دیلی نیوز:به گزارش منوتو، روزنامۀ اسپانیایی می نویسد که از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد هزاران نفر بار دیگر ایران را ترک کرده اند.
هر چند آمار رسمی در مورد شمار افرادی که کشور را ترک کرده و می کنند در دست نیست، اما، سفارتخانه های اروپایی در ایران همگی بدون استثناء می گویند که شمار روادیدهای دانشجویی شدیداً در دو سال گذشته افزایش یافته است. یک استاد مدرسۀ خصوصی زبان به نشریۀ الپاییس گفته است که 80 درصد شاگردانش برای ترک کشور اقدام به یادگیری یک زبان دوم می کنند.
نبود آزادی، بیکاری، تورم سه عامل اصلی خروج جوانان ایرانی از کشور است. یک زوج جوان که هر دو معمار و طراح ساختمان هستند گفته اند که حتا حاضر به پذیرش کارهای پست نیز بوده اند. اما، آن را هم پیدا نکرده اند و در هر حال درآمدشان کفاف پاسخگویی به گرانی روزافزون را نمی دهد و نبود آزادی های سیاسی و اجتماعی دیگر اصلاً زندگی را برای آنان در ایران تبدیل به جهنم کرده است. به همین خاطر آنان به امید پیشرفت حرفه ای به کشوری قصد دارند بروند که حیثیت و کرامت انسان ها ارزشی دارد. غالب جوانانی که ایران را ترک می کنند، فعالان سیاسی نیستند، اما، همگی بدون استثنا خواستار جدایی دین از دولت و استقرار دموکراسی در کشورشان هستند.
فرار ایرانیان، به ویژه فرار مغزها از کشور پدیده ای تازه در جمهوری اسلامی ایران نیست. در سال 2006، صندوق بین المللی پول اعلام کرده بود که فرار مغزها و جوانان از ایران سالانه 29 میلیارد دلار به زیان ایران تمام می شود. اکثریت بزرگ مهاجران کنونی ایرانی را جوانان دیپلمه ای تشکیل می دهند که دست کم یکی دو زبان خارجی را می دانند. تمام جوانان دیپلمه فراری از کشور از دخالت های حکومت ایران در خصوصی ترین امور زندگی شان به تنگ آمده اند. آنان به نشریه الپاییس گفته اند که با تمام ارزش ها و نهادهای تحمیل شده بر آنان در ایران بیگانه اند و این کشور هیچ روزنۀ امیدی پیش روی شان چه از نظر حرفه ای و چه از نظر شخصی نمی گشاید.
پارس دیلی نیوز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر