۱۳۹۰ آبان ۲۵, چهارشنبه

ادامه جنجال کمیسیون آموزش مجلس با وزارت علوم بر سر مدرک دانشگاه پیام نور



علی عباسپور، رییس کمیسیون آموزش مجلس در کیفیت آموزشی دانشگاه پیام نور تردید کرده و می گوید: «وضعیت پذیرش دانشجو و نبود امکانات در دانشگاه پیام نور برای این کمیسیون قابل قبول نیست.» از سوی دیگر کامران دانشجو، وزیر علوم ایران، از وجود «حب و بغض‌هایی درباره دانشگاه پیام‌نور» خبر داد و ارزشیابی مدارک دانشگاه پیام‌نور را از «وظایف وزارت علوم» دانسته است.

به گزارش دانشجونیوز، با ادامه در شدن اختلاف مقامات وزارت علوم با کمیسیون آموزش مجلس بر سر ارزش مدرک دانشگاه های پیام نور در ایران، علی عباسپور، رییس این کمیسیون با غیر قابل قبول خواندن مدرک این دانشگاه ها صراحتا به وزارت علوم هشدار داده است که «اگر خدمات آموزشی دانشگاه پیام نور افزایش کیفیت ندهد مدارک این دانشگاه به سمت معادل شدن حرکت می‌کند.»
پس از مطرح شدن این اظهارات، کامران دانشجو، وزیر علوم ایران نیز به این گفته ها واکنش نشان داده و با اشاره به وجود «حب و بغض» ها در باره دانشگاه پیام نور، ضمن تاکید بر «معتبر» بودن مدرک این دانشگاه، ارزشیابی این مدرک را در صلاحیت وزارت علوم دانسته و اضافه کرده که «اگر کسی حرفی دیگر درباره مدارک دانشگاه پیام‌نور بزند حرف شخصی خود را بیان کرده است و این حرف اعتبار قانونی ندارد.»
کامران دانشجو در پاسخ به این اظهارات نماینده مجلس و رییس کمیسیون آموزش، خبر از حمایت وزارت علوم از دانشگاه های پیام نور داده و با اشاره به اینکه «وزارت علوم متولی کل آموزش عالی کشور است و فقط متولی دانشگاه‌های دولتی نیست» تاکید نموده است که «همه آموزش عالی کشور عضو یک خانواده هستند.»


از سوی دیگر عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ریشه انتقاد دانشگاه پیام نور را «وضعیت آموزش» در این دانشگاه دانسته و افزوده است: «من به عنوان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در دفاع از وضعیت دانشجویانی که می خواهند به دانشگاهی بروند که هیچ امکاناتی ندارد موضع گرفته ام و معتقدم امکانات موجود در دانشگاه پیام نور برای آموزش عالی کشورمان شایسته نیست.»
اما وزیر علوم در جمع دانشجویان و کارکنان دانشگاه پیام‌نور گفته است: «افرادی که در دانشگاه پیام‌نور شاغل هستند با طیب خاطر کار کنند. الحمدلله رب العالمین اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس نیز از این دانشگاه حمایت می‌کنند. پس چه افرادی که دارند در این دانشگاه کار می‌کنند و چه افرادی که فارغ التحصیل می‌شوند بدانند که هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.»
کامران دانشجو همچنین به «ارزان بودن» تحصیل در دانشگاه پیام نور اشاره کرده و با متهم کردن منتقدان این دانشگاه به «حب، بغض و حسادت»، اعلام کرده که این مخالفت ها «مشکل ایجاد می کند.»
در مردادماه سال جاری نیز نیز یکبار دیگر موضوع دانشگاه پیام نور در صدر اخبار قرار گرفته بود. در آن زمان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شده بود که مدرک دانشگاه پیام نور به علت کیفیت پایین این دانشگاه معادل می شود.
در همان زمان عبدالله معتمدی - معاون آموزش و سنجش دانشگاه پیام نور نیز اعلام کرده بود گفته های عباسپورتهرانی فرد، مبنایی ندارد و مدرک این دانشگاه نه تنها معادل نمی شود بلکه اعضای کمیسیون آموزش هم با معادل شدن مدرک این دانشگاه مخالف هستند.
پس از اعتراض استادان دانشگاه پیام نور به اظهاراتی مبنی بر معادل شدن مدرک این دانشگاه، سازمان سنجش نسبت به معادل شدن مدرک پیام نور اطلاعیه داد.
سازمان سنجش آموزش کشور، در اطلاعیه خود تأکید کرد: «مدارک فارغ التحصیلی ارائه شده توسط دانشگاه پیام نور برای تمام داوطلبان فارغ التحصیل، ورودی‌های سال جاری و انتخاب رشته کنندگان آزمون سراسری سال 1390 مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و هیچگونه تفاوتی از نظر مدرک تحصیلی بین تمام دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی و دانشگاه پیام نور مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته وجود نداشته و به همه انتخاب رشته کنندگان این دانشگاه در صورت قبولی و فارغ التحصیلی وفق مقررات جاری مدرک رسمی مورد تایید وزارت علوم اعطا خواهد شد.»
گفتنی است دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاه‌های ایران است که در سال ۱۳۶۷ تأسیس شده است.
شیوه آموزشی این دانشگاه، آموزش باز و از راه دور است. مقامات این دانشگاه از سال ۱۳۸۶، علاوه بر زبان فارسی، زبان عربی را نیز به عنوان زبان دوم و رسمی در نظام آموزشی این دانشگاه وارد کرده‌اند.
دانشگاه پیام نور براساس تصمیمات جلسات ۹۴ مورخ ۲۷/۸/۶۵ و۹۷ مورخ ۲۵/۹/۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی عملاً با پذیرش اولین گروه دانشجو در مهرماه ۱۳۶۷ تأسیس شد. این دانشگاه پس از تأسیس، با پذیرش اولین گروه دانشجویی خود در ۵ رشته تحصیلی ودر ۲۸ مرکز باقیمانده از دانشگاه ابوریحان بیرونی و دانشگاه آزاد ایران از مهرماه سال تحصیلی ۶۸-۱۳۶۷ فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد. در این دوره اکثر دانشجوهای جذب شده کارمندان دولت و افراد شاغل بودند. کلاسهای دانشگاه فقط روزهای پنج شنبه و جمعه تشکیل می‌شد.
در دانشگاه پیام نور کلاسها به ۳ شیوه غیر حضوری، نیمه حضوری و حضوری تشکیل می‌شوند.
تا چند سال پیش اکثر کلاسهای دانشگاه پیام نور به صورت غیرحضوری بود ولی جدیدا با توسعه دانشگاه و جذب هیئت علمی و برگزار شدن کلاسهای پیام نور در کل هفته به جای پنج شنبه و جمعه کمتر درسی به صورت غیر حضوری ارائه می‌شود. و تنها بعضی از دروس عمومی و خیلی به ندرت دروس اختصاصی به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود. به دروسی که به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود دروس خودخوان گفته می‌شود و اغلب کتابهای کمک آموزشی و سی دی برای کمک به دانشجو در این دروس استفاده می‌شود.
دانشجو نیوز

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر