با گذشت پنج روز از حادثه انفجار در انبار مهمات پادگان سپاه، همچنان اخبار متفاوت و گاه ضد ونقیضی از این جریان منتشر میشود. درباره هویت و نقش حسن تهرانی مقدم که در این انفجار کشته شد نیز اخبار جدیدی منتشر شده است.
نکاتی تازه از انفجار پادگان ملارد
تعداد کشته شدگان حادثه انفجار در پادگان ملارد در روز شنبه ۲۱ آبان ظاهرا برجستهترین موردی است که منابع خبری جمهوری اسلامی درباره آن به توافق نرسیدهاند. در روز واقعه، تعداد کشتهشدگان ابتدا ۱۵ و سپس ۱۷ نفر اعلام شد. این تعداد تا روز چهارشنبه ۲۵ آبان نیز تغییری نکرد. اما در این روز خبرگزاری مهر در گزارشی که از مراسم یادبود کشته شدگان انفجار منتشر کرد، نوشت نام ۲۱ نفر به عنوان کشتهشده بر پلاکارد نصبشده در محل مراسم دیده میشد.
خبرگزاری فرانسه نیز تعداد واقعی کشتهشدگان این حادثه را به نقل از رسانههای داخلی ایران ۳۶ نفر اعلام کرد. بر اساس این گزارش، رسانههای داخلی ایران با کنار هم گذاشتن نامهای کشتهشدگان به عدد ۳۶ رسیدهاند.
اشاره خبرگزاری فرانسه احتمالا به وبسایت خبری «دیگربان» است که براساس فهرست منتشره در خبرگزاریهای مهر، ایرنا و فارس و حذف اسامی تکراری از این فهرستها به آمار ۳۶ تن رسیده است.
در عین حال منابع غیر رسمی از کشتهشدگان زیادتری خبر میدهند. گفته میشود تعداد بسیار زیادی نیز مفقود شدهاند. ممنوعیت ورود نیروهای اورژانس تهران به محل در روز انفجار، این گمانهزنیها را تشدید کرده است.
نقش حسن مقدم در جنگهای حزبالله و حماس
با گذشت پنج روز از کشته شدن حسن تهرانی مقدم در حادثه انفجار ملارد، اخبار تازهای در مورد نقش او در سپاه منتشر شده است.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران درباره وی گفته است: «باید ایدههای شکوفای این سردار رشید اسلام را در پیروزیهای ملل منطقه و جنگ ۳۳ روزه حزب الله قهرمان و جنگ ۲۲ روزه حماس که مقدمه بیداری اسلامی در منطقه است، موثر دانست». قالیباف ادامه میدهد: «حسن تهرانی مقدم را دشمنان ما بهتر از دوستان میشناختند».
نماینده خامنهای در سپاه نیز از تهرانی مقدم با عنوان کسی یاد کرد که در تغییر کاربری تجهیزات دفاعی نقش مهمی داشته است. علی سعیدی، حسن مقدم را دارای "ذهنی فعال و استراتژیست" دانسته که به گفتهی وی در جنگ هشت سالهی ایران و عراق نیز پیشکسوت بود.
در عین حال، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران اظهار داشته که حسن تهرانی مقدم، در حال تحقیق روی سلاحی کشته شد که میتوانست علیه آمریکا و اسرائیل به کار رود.
سرلشکر حسن فیروز آبادی، در سخنانش به تولید "محصولی" اشاره کرده که به گفتهی وی با کشته شدن سردار مقدم، روند این کار تنها دو هفته به تاخیر میافتد.
فیروزآبادی همچنین اظهار داشته: «نتیجه این تحقیقات میتواند مشت محکمی بر دهان آمریکا و رژیم صهیونیستی باشد».
پیش تر جانشین فرمانده سازمان جهاد خودکفایی سپاه هم گفته بود: «سردار مقدم تا لحظه شهادت مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود».
این اظهارات در حالی بیان میشود که بلافاصله پس از انفجار روز ۲۱ آبان، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران علت این انفجار را جابه جایی انبار مهمات اعلام کرد.
رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس نیز در سخنانی به نقش حسن مقدم در پیشرفتهای نظامی ایران اشاره کرده و گفته اگر اسرائیل به ایران حمله کند، آنوقت از نزدیک شاهد خلق فرصتهایی خواهد بود که سردار مقدم برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده است. وی البته به اسرائيل پیشنهاد کرده که "اگر امکاناتش را دارد از این فرصت استفاده کند".
سروری همچنین گفته: «اسرائیلی ها بدانند جمهوی اسلامی حسن مقدمها را تکثیر کرده و توسعه فناوریهای ما متوقف نخواهد شد».
حضور یک "استراتژیست" در زمان جابهجایی مهمات؟
اینکه حسن تهرانی مقدم با وظایف و نقشهایی که هماکنون برای او تعریف شده، تنها برای نظارت بر جابهجایی مهمات در پادگان ملارد حضور داشته، به نظر تحلیلگران غربی کمی غیرواقعی است.
شاید به همین دلیل بود که از روز دوشنبه ۲۳ آبان رسانههای اروپا و امریکا به انتشار مطالبی به نقل از سرویسهای امنیتی غربی پرداختند که مدعی بودند موساد در این عملیات دست داشته است. اکثر این گزارشها بر این نکته استوار بود که حضور حسن تهرانی مقدم در زمان انفجار خود میتواند دلیلی بر انجام یک عملیات خرابکارانه توسط اسرائيل بوده باشد.
هرچند که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس مجلس و معاون فرهنگی تبلیغاتی نیروهای مسلح اولین کسانی بودند که این ادعا را به شدت رد کردند.
خبرگزاری فارس نیز به نقل از نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نوشت: «سران رژیم اشغالگر قدس به طور قطع تاوان بلوفهای سیاسی اخیر خود علیه جمهوری اسلامی ایران را خواهند داد.»
اسماعیل کوثری ادامه داد: «موساد و ارتش اسرائیل که در برابر حزبالله لبنان در جنگ ۳۳ روزه زمینگیر شدند، هرگز قدرت نفوذ در نیروهای نظامی کشورمان را نخواهند داشت، چه رسد به اینکه بخواهند در سیستمهای نظامی ما دست به خرابکاری هم بزنند».
با وجود تمامی این تکذیبها، رسانههای غربی همچنان تحلیلها و مقالاتی را منتشر میکنند که پایه آنها بر این فرض استوار است که انفجار پادگان ملارد نمیتوانسته تنها یک حادثه باشد. |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر