۱۳۹۰ آبان ۶, جمعه

لغو برگزاری همایش بزرگداشت حافظ ، رژیم: دانشجو را چه کار با حافظ؟

article picture

معاونت دانشجویی دانشگاه تهران، یک روز قبل از برگزاری همایش بزرگداشت حافظ، اعلام کرده با حذف برخی سخنرانان و مدعوین به مراسم مجوز می‌دهد. انجمن‌اسلامی با صدور شکواییه‌ای به روند سرکوب و محدودیت در دانشگاه اعتراض کرده است.
حراست دانشگاه تهران مانع از برگزاری همایش «خلوت انس» به مناسبت بزرگداشت حافظ شد. این همایش که قرار بود از سوی انجمن اسلامی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران برگزار شود، پس از بیش از دو هفته معطلی برای دریافت مجوز، لغو شد.
انجمن اسلامی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران در بیانیه‌ای که به این مناسبت منتشر کرده‌، می‌گوید مسئولان معاونت دانشجویی بعد از این‌که خواهان حذف حضور تعدادی از سخنرانان شده است، به دانشجویان انجمن گفته است:«دانشجو را چه کار با حافظ؟»
آیین‌نامه‌ی داخلی سال‌های اخیر دانشگاه، فعالیت انجمن‌های صنفی را محدودتر از گذشته کرده و انجمن‌های صنفی برای برگزاری مراسم فرهنگی و هنری نیز باید از معاونت دانشجویی درخواست مجوز کنند. مجوز برگزاری همایش «خلوت انس» بعد از معطلی بسیار، تنها یک روز قبل از همایش صادر شده و معاونت دانشجویی اسامی عده‌ای از مدعوین و سخنرانان را خط زده و خواهان جایگزینی آن‌ها با افراد دیگری شده است.
انجمن اسلامی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای به رفتار مسئولان معاونت دانشجویی دانشگاه شدیداَ اعتراض کرده و وضعیت فرهنگی دانشگاه تهران را "اسف‌بار" خوانده‌ است.
«مسئولان دانشگاه هرگونه حرکت شعر و شعور را برنمی‌تابند»
در بیانیه‌ی دانشجویان انجمن صنفی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران آمده است که ماه‌های آغازین سال تحصیلی را در شرایطی سپری می‌کنند که بار دیگر معنای محدودیت را تجربه می‌کنند.
در این بیانیه آمده است:«نمی‌دانیم شکایت خویش را به کجا بریم؟ از قوانین هنوز وضع‌نشده‌ی فرمایشی بنالیم یا از بی‌مهری‌های مسئولان دانشگاه؟» این دانشجویان در شکواییه خود آورده‌اند که مسئولان دانشگاه تیغ انکار برهرگونه حرکت ادبی و فرهنگی در فضای دانشگاه کشیده‌اند و رخوت و خواب‌آلودگی هرچه‌بیشتر بر فضای دانشگاه مستولی شده است.



دانشجویان متولی برگزاری همایش بزرگداشت حافظ، با اعلام حیرت از اظهارنظر مسئولان دانشگاه که گفته‌اند دانشجو چه کار به حافظ دارد، متذکر شده‌اند که از قرار مسئولان فرهنگی دانشگاه، از فرهنگ بی‌خبر و بی‌اطلاع هستند که چنین سوالی را از دانشجو می‌پرسند.
در این بیانیه، دانشجویان با توضیح شرایط رخوت و خفقان دانشگاه، وضعیت را "بدتر از قبل" توصیف کرده و ابراز نگرانی کرده‌اند که وضعیت دانشگاه و انقلابی که می‌خواست دانشگاه مبدا تحول باشد، این‌طور گرفتار رخوت و خواب‌آلودگی است.
وضعیت امنیتی و فرهنگی دانشگاه‌ها از آغاز سال تحصیلی جاری، بدتر و فشارها بر دانشجویان شدیدتر شده است. پنج‌شنبه، ۵ آبان‌ماه، مجمع فعالان دانشجویی دانشگاه بابل نیز باانتشار بیانیه‌ای به جو حاکم بر فضای دانشگاه به شدت انتقاد کرده و خواهان احقاق "حقوق پایمال شده‌ی دانشجویان" گشته‌ است.
در بیانیه‌ی فعالان دانشجویی دانشگاه بابل آمده است که در دو ماه اول سال تحصیلی، دانشجویان شاهد «اعمال محدودیت‌های سازمان‌یافته از طرف نهادهای حراستی و امنیتی» در دانشگاه هستند و و در اقدامی عجیب همه‌ی کانون‌های فرهنگی این دانشگاه که در سال‌های اخیر به صورت مستقل عمل می‌کردند، زیر نظر معاونت فرهنگی دانشگاه درآمده‌اند. کانون موسیقی دانشگاه بابل نیز با حکم این معاونت و با نظر نماینده رهبری در دانشگاه بعد از چندسال فعالیت، تعطیل شده است.
اعمال سهمیه‌بندی‌های جنسیتی، کیفیت بد غذای سلف‌سرویس دانشگاه‌ها، کمبود و توزیع ناعادلانه‌ی خوابگاه، سهمیه‌بندی منطقه‌ای و ادامه‌ی روند بازداشت‌ها، احضارها و حکم‌های تعلیق دانشجویان فعال و منتقد، از دیگر اقدامات متولیان آموزش عالی در اولین ماه بازگشایی دانشگاه‌ها و آغاز سال تحصیلی جدید بوده است.
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر