طی روزهای اخیر حکم قطعی رضاتاجیک، جعفرپناهی و سعید ملک پور که هر سه از متهمان بازداشت شده به دنبال انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ هستند اعلام شد. دادگاه تجدید نظر حکم این سه متهم را بدون تغییر حکم دادگاه های بدوی شان تایید کرد. تنها حکم محمد رسول اف،مستندسازی که همراه با جعفر پناهی در تاریخ ۱۰ اسفند ۸۸ بازداشت شد در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس کاهش پیدا کرده است.
سعید ملک پور فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف که در سال ۱۳۸۷ توسط ارتش سایبری سپاه پاسداران به اتهام مدیریت سایت های پورنوگرافی بازداشت شد، برای دومین بار حکم اعدامش هفته گذشته تایید شد. به نقل از بی بی سی فارسی حکم اعدام این زندانی اگرچه قبلا توسط دیوان عالی کشور در خرداد ماه امسال نقض شده بود اما بار دیگر با تایید قاضی مقیسه در روز چهارشنبه ۲۷ مهرماه به او ابلاغ شد. سعید ملک پور متهم به اتهام های تبلیغ علیه نظام از طریق طراحی سایتهای مستهجن، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، ارتباط با گروههای معاند نظام و فساد فی الارض است و محکوم به هفت سال ونیم حبس تعزیری و پس از آن اعدام است.
سعید ملکپور» متولد ١٣۵۴ و فارغ التحصیل رشته مهندسی متالورژی از دانشگاه صنعتی شریف است. وی از سال ۲۰۰۵ در کشور کانادا به طراحی وب سایت مشغول بود و در سال ۸۷ پس از ورود به ایران برای ملاقات با پدر بیمارش بازداشت شد. این زندانی در اسفند ماه سال ۱۳۸۸ در نامهای که انتشار یافت،شرح داده بود که بدون مشاهده حکم و کارت شناسایی در میدان ونک به زور بازداشت شده است و بعد از آن بلافاصله مورد شکنجه و آزار جسمی قرار گرفته است و همچنین در همان روز اول وادار شده که اوراقی را بدون خواندن امضا کند. سخنگوی وزارت خارجه کانادا قبلا نگرانی خود را از حکم اعدام سعید ملک پور اعلام کرده بود.
همچنین رضا تاجیک، روزنامه نگار حوزه سیاسی روزنامه های اصلاح طلب در دادگاه تجدید نظر به شش سال حبس محکوم شد. او پیش از این به اتهام “تبلیغ علیه نظام”، ” اقدام علیه امنیت ملی”و “عضویت در گروه های غیرقانونی”در دوم بهمن ۸۹ در دادگاه بدوی به ریاست قاضی پیرعباسی به شش سال حبس محکوم شده بود. این روزنامه نگار اولین بار در در تاریخ ۲۴ خرداد ۸۸ بازداشت شد و بعد از ۴۴ روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. دومین بار این روزنامه نگار پس از حوادث عاشورای سال ۸۸ بازداشت شد و به مدت دو ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد و سپس با قرار وثیقه آزاد شد. و برای سومین بار در تاریخ ۲۲ خرداد سال ۸۹ بازداشت و پس از هفت ماه حبس با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شد. این روزنامه نگار در دوران سومین بازداشت خود در ملاقات با خواهرش اظهار کرد که به او هتک حرمت شده است و خواست تا دادستان تهران وضعیت او را پیگیری کند. پیگیری که هیچ وقت اتفاق نیفتاد و خواهر این روزنامه نگار نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی به یک سال و نیم زندان محکوم شد.
و اما جعفر پناهی، فیلم ساز مطرح سینمای ایران نیز حکم قطعیش توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران در تاریخ ۲۳ مهرماه اعلام شد. طبق این حکم که مطابق با حکم دادگاه بدوی است او به اتهام “اقدام علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام” به شش سال زندان، بیست سال ممنوعیت از فعالیت های سینمائی، سفر به کشورهای دیگر و مصاحبه با رسانه ها محکوم شده است.
خبر این محکومیت را جعفر پناهی، فیلم ساز ۵۱ ساله همان روز در صفحه فیس بوکش تایید کرد. علیرغم موج اعتراضات بین المللی در واکنش به حکم دادگاه بدوی جعفر پناهی این حکم بدون ذره ای تغییر در دادگاه تجدید نظر تایید شد. جفعر پناهی و خانواده اش از هرگونه اظهار نظر و مصاحبه ای در خصوص این حکم پرهیز کرده اند.
در همین روز حکم دادگاه تجدید نظر محمد رسول اف، مستندساز مطرحی که همراه با جعفر پناهی بازداشت شده بود نیز اعلام شد. این مستندساز نیز که به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام در دادگاه بدوی به شش سال حبس محکوم شده بود در دادگاه تجدید نظر حکمش به یکسال حبس تعزیزی کاهش یافت. محمد رسول اف مستند سازی است که در خانه جعفر پناهی همراه با او در شامگاه ۱۰ اسفند ۸۸ بازداشت شد.
|
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر