جــرس: در واکنش به تک جنسیتی شدن برخی رشته های و گروههای آموزشی در دانشگاههای کشور، گروهی از انجمن های دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، طی بیانیه ای نسبت به عواقب این "تصمیمات عجولانه و خلق الساعه و غیرکارشناسی" هشدار داده و خواستار تجدیدنظر در این امر شدند.
به گزارش روزنامه شرق، در بیانیه دانشجویان در این زمینه آمده است "سعی در آگاه ساختن مسئولان نسبت به پیامدهای ناگوار چنین تصمیمگیریهای به دور از اندیشه و خلقالساعه در مسایل كلان آموزش عالی كشور داشته و به آنها صریحا هشدار میدهیم كه با چنین روندی نهتنها ایران به افقهای ترسیم شده در برنامه چشمانداز توسعه نخواهد رسید؛ بلكه از رقبای اصلی خود در خاورمیانه نظیر تركیه كه در این زمینه تخصصی گوی سبقت را از كشورهای صاحب سبك غربی نیز ربوده است به شدت عقب خواهد ماند و در پایان به مسوولان این امر متذكر میشویم كه بار دیگر با تصمیمات عجولانه و غیركارشناسانه خود به یك فاجعه علمی دیگر در كشور منجر نشوند و هرچه سریعتر نسبت به اصلاح این مهم اقدام كنند. "
متن این بیانیه به شرح زیر است:
متاسفانه انتشار دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری ١٣٩۰ توسط سازمان سنجش آموزش كشور در تاریخ سیزدهم امرداد ماه كه در تناقض آشكار با نظرات اعلام شده مسوولان آموزش عالی در رسانههای رسمی در ماههای اخیر است، موجب بهت و حیرت فراوان دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشكدههای مهندسی معدن كشور شد.
این در حالی است كه این امر در مغایرت با نامه ریاست جمهور به وزیر علوم در تاریخ پانزدهم امرداد در مخالفت با تكجنسیتی شدن رشتههای دانشگاهی بوده است.
با كمال تاسف در این دفترچه شاهد تكجنسیتی شدن رشته مهندسی معدن در تعدادی از دانشگاههای معتبر كشور از جمله دانشكده فنی دانشگاه تهران به عنوان مهد مهندسی كشور بودهایم. در این راستا موارد زیر قابل تامل است:
١- آیا تفاوت قابل ملاحظهای بین فرصتهای شغلی و تحقیقاتی بانوان فارغالتحصیل در رشته مهندسی معدن با رشتههایی نظیر مهندسی نقشهبرداری و عمران و همچنین رشتههای زمینشناسی، نفت و... وجود دارد؟!
٢- آیا سرفصلهای تصویب شده توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی برای تدریس رشتههای مهندسی، به تفكیك دانشگاهها انجام شده است كه اینك شاهد تكجنسیتی شدن یا كاهش شدید سهمیه داوطلبان ورودی رشتهها فقط در بعضی دانشگاههای معتبر كشور به صورت موردی شدهایم؟! 3
٣- از سویی چنین تصمیمگیریهایغیركارشناسانهای با ایجاد دید منفی كاذب نسبت به دشواری رشته مهندسی معدن باعث كاهش تمایل داوطلبان، در ورود به این رشته میشود.
۴- چنین تصمیمگیریهای نابخردانهای در تكجنسیتی كردن یا كاهش شدید سهمیه ورود بانوان به رشتههای خاص باعث به وجود آمدن جو عدم امنیت روانی و بلاتكلیفی در مورد ادامه تحصیل دانشجویان دختر فعلی و آتی این رشته در مقاطع بالاتر خواهد شد.
۵- با توجه به اینكه دانشكده فنی دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی امیركبیر از سرمایههای ملی ما محسوب میشوند، شرایط عدالت آموزشی ایجاب میكند كه حق تحصیل در این دانشگاهها به صورت عادلانه و به دور از هر محدودیتی برای تمامی داوطلبان ورود به دانشگاه امكانپذیر باشد.
۶- اگر با دید كارشناسی به این موضوع نگریسته شود متوجه میشویم كه مهندسی معدن همانند سایر رشتههای مهندسی دارای فرصتهای شغلی و تحقیقاتی گستردهای است كه این گستردگی مانع از لزوم وجود شرایط جنسیتی خاص محصلان این رشته میشود. بنابراین ما دانشجویان مهندسی معدن دانشكده فنی دانشگاه تهران و دانشگاههای صنعتی امیركبیر، بینالمللی امام خمینی قزوین، باهنر كرمان و صنعتی سهند تبریز با این بیانیه سعی در آگاه كردن مسوولان ذیربط از پیامدهای ناگوار چنین تصمیمگیریهای به دور از اندیشه و خلقالساعه در مسایل كلان آموزش عالی كشور داشته و به آنها صریحا هشدار میدهیم كه با چنین روندی نهتنها ایران به افقهای ترسیم شده در برنامه چشمانداز توسعه نخواهد رسید؛ بلكه از رقبای اصلی خود در خاورمیانه نظیر تركیه كه در این زمینه تخصصی گوی سبقت را از كشورهای صاحب سبك غربی نیز ربوده است به شدت عقب خواهد ماند. در پایان به مسوولان این امر متذكر میشویم كه بار دیگر با تصمیمات عجولانه و غیركارشناسانه خود به یك فاجعه علمی دیگر در كشور منجر نشوند و هرچه سریعتر نسبت به اصلاح این مهم اقدام كنند.
امضاكنندگان:
دانشجویان و انجمنهای علمی دانشكدههای مهندسی معدن در دانشگاههای تهران، صنعتی امیركبیر، كرمان، بینالمللی امام خمینی قزوین، سهند تبریز، بیرجند، انجمن اسلامی دانشجویان دانشكده فنی دانشگاه تهران
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر