در چند هفته گذشته تعدادی از فعالان مدنی، سیاسی و روزنامهنگاران توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدهاند. مقامهای مسوول در حکومت ایران در مورد این دستگیریها دلیلی را عنوان نکردهاند.روز چهارشنبه (۲۸ دی / ۱۸ ژانویه) سهام الدین بورقانی، عکاس و روزنامهنگار پس از تفتیش منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. آقای بورقانی فرزند احمد بورقانی، نماینده اصلاحطلب مجلس ششم و معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال ۱۳۸۶ به علت حمله قلبی در تهران درگذشت.پیش از این اتفاق پرستو دوکوهکی، محمد سلیمانینیا و مرضیه رسولی بازداشت شده بودند. پرستو دوکوهکی، وبلاگ نویس و روزنامه نگار، شامگاه یکشنبه (۲۵ دی / ۱۵ژانویه) در منزلش بازداشت شده است. به گفته خانواده وی، او مدتها بوده که هیچگونه فعالیت ژورنالیستی نداشته و تنها با موسسه فرهنگی شریعتی در زمینه ترجمه و ویراستاری کار میکرده است.مرضیه رسولی، روزنامهنگار، سه شنبه شب (۲۷دی / ۱۷ ژانویه) در خانهاش در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. نیروهای امنیتی همزمان با بازداشت خانم رسولی، وسایل شخصی او را با خود بردند. به گزارش سایت "ندای سبز آزادی"، ماموران امنیتی هنگام بازداشت مرضیه رسولی حکمی ارائه دادند که در آن اتهام وی «اقدام علیه امنیت ملی» ذکر شده بود.
مرضیه رسولی خبرنگار حوزه کتاب و موسیقی است که سابقه همکاری با روزنامههای "شرق" و "اعتماد" را دارد.
محمد سلیمانینیا، مترجم رمان پرفروش "عطر سنبل، عطر کاج" سهشنبه (۲۰ دی / ۱۰ ژانویه) در منزل پدریاش بازداشت شده است. به گفته خانوادهی سلیمانینیا، او از ماهها پیش بارها برای بازجویی به وزارت اطلاعات فراخوانده شده بود. محمد سلیمانینیا اولین موسس اینترنت خصوصی در ایران است. او در سال ١٣٧۵ نخستین "آی. اس. پی" بخش خصوصی را راهاندازی کرد. وی همچنین یکی از مسئولان اجرایی برگزاری "جایزه ادبی صادق هدایت" است.پیش از این و طی چند هفته اخیر همچنین سعید مدنی، فعال ملی مذهبی، فاطمه خردمند، روزنامهنگار و همسر مسعود لواسانی زندانی سیاسی، و احسان هوشمند، روزنامه نگار و پژوهشگر مطالعات قومی، بازداشت شده بودند.
تدارک انتخاباتی در اثبات مشروعیت
چندی پیش وزیر اطلاعات ایران مدعی شده بود که تعدادی از افرادی که به «دنبال اجرای طرحها و برنامههای آمریکا در روند انتخابات مجلس نهم از طریق شبکههای مجازی و اجتماعی بودند دستگیر شدهاند». او تصریح کرد: «دستگیرشدگان از طریق فضای مجازی با خارج از کشور ارتباطاتی داشتند که پس از کامل شدن اطلاعات در خصوص اقداماتشان آنها را دستگیر کردیم.»با این حال فعالان سیاسی اصلاحطلب معتقدند موج تازه دستگیریها در ایران با نهمین انتخابات مجلس که در اسفند ماه برگزار خواهد شد مرتبط است. آنها اینگونه استدلال میکنند که حکومت ایران از بروز هرگونه اعتراض در روزهای منتهی به انتخابات واهمه دارد و به همین دلیل دست به اقدامات پیشگیرانه زده است.به نظر میرسد انتخابات آتی که اولین انتخابات پس از حوادث خونبار سال ۱۳۸۸ محسوب میشود برای حکومت ایران اهمیت ویژهای دارد. پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸، دهها تن از معترضان به نتیجه انتخابات کشته و صدها نفر بازداشت شدند.همچنین تعداد زیادی از فعالان سیاسی و مدنی و روزنامه نگاران به اتهام تلاش برای سرنگونی جمهوری اسلامی در جریان انتخابات آن سال در زندان به سر میبرند.میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رقبای محمود احمدینژاد در انتخابات گذشته، نیز نزدیک به یک سال است که در حصر خانگی و شرایط نامعلوم به سر میبرند.
اصلاحطلبان و اکثر گروههای مخالف جمهوری اسلامی اعلام کردهاند در انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد. این گروهها انتخابات مجلس را «ناسالم، غیر رقابتی و فرمایشی» میدانند.
دویچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر