وزیر علوم ایران روز گذشته در نشست مدیران دانشگاه های کشور، با اشاره به «کرسی های آزاد اندیشی» در دانشگاه ها تاکید کرد که « اجازه نمیدهیم معاند با نظام، در کرسیهای آزاداندیشی سخن بگوید.
به گزارش دانشجونیوز، در حالی که صدها دانشجوی منتقد حکومت ایران تنها به دلیل اظهارنظر و انتقاد از دولت با محرومیت های تحصیلی و محکومیت های سنگین قضایی مواجه شده اند، خبرگزاری های دولتی گزارش داده اند که کامران دانشجو، که در گردهمایی روسای دانشگاه ها سخنرانی نمود، به توصیف دانشگاه مطلوب حاکمیت پرداخته و گفته است: «دانشگاه محلی نیست که من میخواهم حرف بزنم، یک عدهای سوت بزنند و هو کنند و کف بزنند. شان دانشگاه این نیست. شان این است که همه حرفشان را بزنند، نیازی به مجاب کردن هم نیست. مخاطبان کرسیهای آزاداندیشی دانشجویان عاقل و منطقیاند و انتخاب میکنند. اما چارچوب انضباطی رعایت شود.»
وزیر علوم ایران با اشاره به اینکه «صد درصد» کرسی های آزاداندیشی اجازه صحبت در مورد «مارکسیست» را خواهند داشت، خطاب به روسای دانشگاه ها گفته است که «موظفند شرایط را برای کرسیهای آزاداندیشی فراهم کنند. ولی اگر کسی مطابق آئیننامه رفتار نکرد، باید با او برخورد شود. اگر از روی عناد است، باید برخورد شود. در کرسیهای آزاداندیشی افراد تفکر خودشان را میتوانند عرضه کنند، اما عناد خودشان را نباید عرضه کنند.»
وزیر علوم همچنین به دانشجویانی که وی آنان «معاندین نظام» نامیده، هشدار داده که « ما اجازه نمیدهیم معاند با نظام، در کرسیهای آزاداندیشی سخن بگوید. مناظرهها را تشویق میکنیم و حمایتهای مادی و معنوی از اینها خواهیم کرد.»
موضوع «کرسی های آزاد اندیشی» در دانشگاه ها پس از آن مطرح شد که رهبر جمهوری اسلامی پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در دیدار با مقامات سیاسی و امنیتی حکومت ایران، از لزوم تغییر در دانشگاه ها سخن گفت و بر جایگزین نمودن این کرسی ها با گروهای دانشجویی منتقد تاکید کرده بود.
در حالی مقامات امنیتی و اطلاعاتی حکومت ایران همواره در جلسات و برنامه های دانشگاهی حضور داشته و به کنترل دانشجویان پرداخته اند، کامران دانشجو به آنچه که وی آن را «ابلاغ از بیرون دانشگاه» نامیده، اعتراض نموده و ادعا کرد : «از بیرون دانشگاهها نباید چیزی به دانشگاه ابلاغ شود. اگر جایی، مسایلی به وجود میآید باید با برخی از ارگانها هماهنگی شود. نمیتوانیم چون یک ارگانی "چیز" میشود، حرف منطقی نزنیم. اگر در دانشگاهها نظراتی صددرصد مخالف دولت گفته شود، چه کجا گفته شود؟»
دانشجو در بخشی از اظهارات خویش با اشاره به بازنگری در آیین نامه های مربوط به کرسی های آزاد اندیشی، اضافه کرده است: «من شهریور 88 آمدهام، آبان همان سال، این کار را بررسی و آذرماه 88، آییننامه را به دانشگاهها ابلاغ کردیم. بعد هم گفتیم این آئیننامه قطعی نیست و بازنگری میشود. دو سه هفته پیش، بازنگری شد و دوباره ابلاغ شد. حالا میگویند پس از 18 سال، آئیننامه تازه ابلاغ شده. خب بالاخره مشکلاتی داشته و باید تصحیح و جمع و جور شود. اینها را توضیح میدهیم تا فضاسازی غیرمنصفانهای نشود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر