۱۳۹۰ مهر ۳, یکشنبه

اطلاعیه مطبوعاتی: دستگیری وکیل مدرّسان بهائی در آستانۀ محاکمۀ آنها


ژنو، ۲۵ شهریور ۱۳۹۰ (۱۶ سپتامبر ۲۰۱۱)  درحالی که تعدادی از بهائیان ایرانی به خاطر فراهم کردن امکان آموزش عالی به جوانان محروم از ورود به دانشگاه منتظر محاکمه هستند، خبر دستگیری وکیلی که برای دفاع از آنان آماده می­شد، جامعۀ جهانی بهائی را نگران کرده است.
عبدالفتاح سلطانی از اعضای ارشد گروه وکلای مدافع این زندانیان شنبۀ گذشته دستگیر شد. آقای سلطانی همراه چهار وکیل دیگر از جمله شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل، یکی از بنیان گذاران کانون مدافعان حقوق بشر است. اين کانون که در تهران مستقر است، در یورش پلیس در دی ۱۳۸۷ (دسامبر ۲۰۰۸) تعطیل شد.
عفو بین­الملل در تقاضا از ایران برای آزادی فوری آقای سلطانی او را «یکی از شجاعترین مدافعان حقوق بشر در ایران...» توصیف کرده است.
دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، میگويد: «وکلای شجاع ایرانی یکی پس از دیگری احضار و سپس دستگیر و یا مجبور به ترک وطن خود میشوند.»
او ادامه داد: «ما عمیقاً از بازداشت آقای سلطانی نگران هستیم. انگیزه­های مقامات ایرانی از این دستگیری، درست وقتی که انتظار محاکمۀ موکلانش می­رود، دقیقاً چيست؟»
هفت بهائی هنوز در ارتباط با یک برنامۀ آموزشی غیر رسمی در زندان هستند، برنامه­ای که در آن استادان بهائی که توسط حکومت ایران از انجام مشاغل خود ممنوع شده­اند داوطلبانه خدمات خود را برای آموزش اعضای جوان جامعه که از آموزش عالی محروم هستند، ارائه میکنند.
اخیراً رسانهها در ایران گزارش دادهاند که این برنامه معروف به مؤسسۀ آموزش عالی بهائی (BIHE) غیر قانونی اعلام شده است.
مقامات ایرانی سه ماه پیش به خانۀ حدود ۳۹ نفر از مدیران، کارکنان و دانشجویان این مؤسسه یورش بردند. هفت نفری که هنوز در بازداشت به سر می­برند محمود بادوام، نوشین خادم، وحید محمودی، کامران مرتضائی، فرهاد صدقی و رامین زیبایی هستند که همه در ۱ خرداد (۲۲ مه) دستگیر شدند و ریاض سبحانی که در ۲۴ خرداد (۱۴ ژوئن) دستگیر شد.
دیان علائی گفت: «بسیاری از افراد مرتبط با مؤسسۀ آموزش عالیِ بهائی دستگیر شده و مورد بازجویی قرار گرفته­اند. بعضی زندانی و سپس آزاد شده­اند. به علاوۀ این هفت نفر که در زندان هستند، چهار نفر دیگر مرتبط با مؤسسه نیز اوایل این هفته بازداشت شدند.»
به گفتۀ او احراز جزئیات اقدامات جاری عليه اين گروه دشوار است.
«ما هیچ گزارش رسمی از اتهامات مطرح شده علیه آنها، به جز اشاره­ای به این که اتهامات بار دیگر به مسائل امنیت ملی مربوط هستند، دریافت نکرده­ایم. وکیلان با وجود نهایت تلاش شان، تنها توانسته­اند با سه نفر از بهائیانی که اکنون بازداشت هستند، ملاقات کنند.»
خانم علائی گفت: «ما از حکومت­ها، سازمان­ها و افراد خیرخواه در هر جا میخواهیم هر آنچه میتوانند برای بازداشتن ایران از ارتکاب یک اشتباه هولناک قضائی دیگر انجام دهند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر