۱۳۹۰ اسفند ۱۰, چهارشنبه

مطهری: بیش از ۴۰ تا ۵۰ نفر در سی خرداد ۸۸ کشته شدند


علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در مناظره انتخاباتی با حمید رسایی نامزد جبهه پایداری در انتخابات، گفت که در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ خیلی بیشتر از ۴۰ تا ۵۰ نفر به دست نیروهای امنیتی و انتظامی ایران کشته شده‌اند.
اشاره مطهری به نا‌آرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری دو سال و نیم پیش ایران است. روز ۳۰ خرداد روز پس از سخنرانی آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در نماز جمعه تهران است که طی آن تقلب در انتخابات را مردود دانست. او خواستار پایان اعتراض‌های خیابانی شد و رهبران معترضان را مسئول حوادثی دانست که در این اعتراض‌ها رخ می‌دهد.
روز ۳۰ خرداد سرکوب اعتراض‌ها توسط نیروهای امنیتی و انتظامی شدت گرفت.
اصلاح طلبان که می‌گویند در انتخابات ریاست جمهوری تقلب گسترده و سازمان یافته روی داده، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب این اعتراض‌ها ده‌ها کشته در خیابان‌ها و بازداشتگاه و صد‌ها زندانی بود.
بنا به گزارش رسیده به «العربیه. نت» مطهری در این مناظره عامل اوج گیری اعتراض‌ها و سوق داده شدن شعار‌ها علیه رهبر جمهوری اسلامی نحوه برخورد حاکمیت با آن دانست. او گفت که عده‌ای از مردم در پی تشکیک نامزدهای معترض به نتایج انتخابات مردد بودند که حق با کدام طرف است اما سوء مدیریت بحران باعث شد عده‌ای که به نتایج انتخابات معترض بودند اما نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را قبول داشتند، در ‌‌نهایت شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر دهند.
مطهری در نخستین دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد حامی او بود اما بعد‌ها به یکی از سر سخت‌ترین منتقدان دولت در میان اصولگرایان تبدیل شد.
این نامزد انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی برخورد امنیتی با معترضان را عامل «مجبور شدن آیت الله خامنه‌ای به ورود به عرصه» و مطرح شدن شعار‌ها علیه او دانست.

او با تاکید بر اینکه در صورت وقوع رخدادهای مشابه باید حساب مردم را از رهبران اعتراض‌ها جدا کرد گفت: «اگر فرض کنیم موسوی و کروبی وابسته به آمریکا باشند، اما شماری از مردم تنها معترض به نتیجه انتخابات بودند.»
میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری هستند که رهبری اعتراض‌های پس از انتخابات را دست گرفتند. با وجود اینکه این دو از مقام‌های پیشین در ایران بودند، اما اصولگرایان حاکم بر این کشور آن‌ها را رهبران «فتنه» معرفی می‌کنند. اصولگرایان به اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری «جریان فتنه» می‌گویند.
مطهری ادامه داد: «ما به معترضان به نتایج انتخابات اجازه حرف زدن و تجمع ندادیم.
باتوم‌ها را بالا بریدم و آن‌ها را کتک زدیم. در روز ۳۰ خرداد ۴۰تا ۵۰ نفر کشته شدند.»
تا کنون آمار دقیقی از شمار کشته شدگان در نا‌آرامی‌های پس از انتخابات ایران ارائه نشده است.
مطهری با مطرح کردن این سوال که آیا این مقابله با معترضان روش درستی بود؟ افزود: «باید به آن‌ها اجازه اظهار نظر می‌دادیم. صدا و سیما هم آن را پخش می‌کرد تا جریان فروکش کرده و در ‌‌نهایت با افرادی که در پی براندازی بودند، برخورد می‌شد.»
رسایی در اعتراض به این سخنان مطهری و آمار ارائه شده توسط او در خصوص تعداد کشته شدگان گفت: «حتی بی‌بی سی چنین ادعای در خصوص آمار کشته شدگان پس از انتخابات نکرد.» مطهری در پاسخ گفت: «تعداد کشته‌ها بیش از این بود اما من خیلی کمتر گفتم.»
ولی فقیه قابل انتقاد است
علی مطهری در ادامه به انتقاد از عملکرد «جبهه پایداری» پرداخت و گفت: «دوستان ما در جبهه پایداری گمان می‌کنند که دفاع از نظام با دفاع از حقوق مردم در تضاد است و اگر از مردم دفاع شود مقابله با نظام و ایستادگی در برابر ولایت فقیه خواهد بود. در حالی که چنین نیست.»
جبهه پایداری نام گروهی اصولگرا است که با محوریت محمد تقی مصباح یزدی روحانی تندرو تشکیل شده است. تشکیل این گروه پس از آن صورت گرفت بخشی از جناح حاکم بر ایران نتوانست با «جبهه متحد اصولگرایان» به توافق برسد. جبهه متحد با محوریت محمد رضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری تشکیل شده است.
در «جبهه پایداری» عمدتا شخصیت‌هایی عضو هستند که در انتخابات ریاست جمهوری بزرگ‌ترین حامیان احمدی‌نژاد بودند.
مطهری در ادامه انتقادهای خود از «جبهه پایداری» گفت: «این دوستان ولایت را بالا‌تر از عدالت می‌دادند که این حرف بسیار خطرناکی است حتی خدا از عدالت بالا‌تر نیست.»
او ادامه داد که اعضای «جبهه پایداری» گمان می‌کنند اگر از عملکرد مدیریت در بحران کشور انتقاد شده به ولی فقیه انتقاد شده است.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «در نگاهی مسیع‌تر ولی فقیه هم قابل انتقاد است. در زمان پیامبر از او انتقاد می‌شد پس چگونه است اکنون گمان می‌کنیم ولی فقیه قابل سوال کردن نیست؟»
او افزود: «دوستان جبهه پایداری فکر می‌کردند اگر از عملکرد مدیریت در بحران‌های کشور انتقاد شود به ولی فقیه انتقاد شده در حالی که حتی در نگاهی وسیع‌تر ولی فقیه نیز قابل سوال کردن و انتقاد است. زمانی که ما پیامبر را مورد سوال قرار می‌دهیم چطور است که وقتی به ولی فقیه می‌رسیم قابل سوال نیست. بنابراین این تفکر خیلی خطرناک است.»
مطهری که در راس ائتلافی با نام «صدای ملت» قرار گرفته، در بیان برنامه‌های ائتلاف خود گفت: «برداشت صحیح از ولایت فقیه، توجه به آزادی بیان، دفاع از حقوق ملت در رابطه با حرمت شکنی، حمایت از تولید و حفظ ارزش پول ملی، تلاش برای مهار تورم از جمله معیارهایی است که صدای ملت به خاطر آن تشکیل شده است.»

او تاکید کرد که ائتلاف «صدای ملت» منتقد دولت است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر