۱۳۹۰ آذر ۲۸, دوشنبه

مافیای دستگاه حکومتی رژیم فقیه 34 میلیارد دلار را بالا کشیدند

article picture
با برآورد سازمان شفافیت بین‌المللی تنها در یک سال، فساد 34 میلیارد دلار برای اقتصاد کشور ما هزینه داشته و هم‌اکنون تصور اینکه این وضعیت چه بر سر کارآمدی و مشروعیت مبتنی بر آن می‌آورد، آسان است.
روزنامه جهان صنعت:این اظهارات احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس بود که دیروز در نطق میان‌دستور خود در صحن علنی مجلس، فساد مالی اخیر را مورد توجه قرار داد. وی با طرح این پرسش که جرم مرتکبان فساد مالی اخیر چه نوع جرمی است،گفت: جرم آنها جرم یقه‌سفیدهاست و رواج این اصطلاح به سال 1949 برمی‌گردد بنابراین این جرم در مقابل جرم یقه‌آبی‌هاست که معمولا تهی‌دستان مرتکب آن می‌شوند و قربانی آن معلوم است.
توکلی می‌گوید: یقه‌سفیدها آموخته‌اند که چگونه از موقعیت خویش در حاکمیت و بخش‌خصوصی استفاده کنند، آنها دانش‌آموخته صاحب نفوذ هستند.

به گفته وی، در واقع این اصطلاح طیف وسیعی از روش‌های فریبنده کلاهبرداری را دربر می‌گیرد که تاکنون 25 نوع جرم یقه‌سفید و 24 روش متقلبانه از آنها شناخته شده است که تقلب در عملیات بانکی، تقلب در اعلام روشنگری، جعل اسناد، پولشویی، رشوه، تقلب در بیمه تجاری، تقلب در حسابداری شرکت‌ها و تقلب در معاملات شرکت‌ها برخی از این جرم‌هاست که برخلاف جرم یقه‌آبی‌ها قربانیانش دم دست نیستند.
نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است که فقیران، بیکاران، معتادان ، یتیمان و زنان مطلقه قربانیان همان
زد و بند پیچیده ثروت و قدرتند به طوری که مقایسه بزرگ‌ترین جرم یقه‌سفید آمریکا در سال 2009 که به 150 سال زندان، یعنی حداکثر مجازات محکوم شد در مقایسه با جنایات سه هزار میلیاردی با مورد یادشده بسیار تکان‌دهنده است.
توکلی با خطاب قرار دادن قوه قضاییه گفت ، قوه قضاییه چه اقداماتی قصد دارد انجام دهد؛ نحوه برخورد دولت و مجلس در این رسوایی به کنار، اکنون تمام بار احیای اعتماد از دست‌رفته و آثار آن در امنیت ملی به دوش قضات است بنابراین این جنایات باید در شکل کلی سازمان‌یافته‌ای که داشته دیده شود.
توکلی اضافه کرد: تمام اقدامات متقلبانه کاملا تشکیلاتی بوده و مرتکبان به دلیل سواد، تجربه و شبکه‌ای از شرکت‌های کاغذی که راه انداخته‌اند از عواقب‌شان باخبر بودند، مثلا در تاسیس بانک آریا با مشارکت افرادی از درون بانک مرکزی، شرکت امیرمنصور آریا 15 بار تلاش کرد و با تقلب کار خود را پیش برد و بار شانزدهم اسنادی را به ظاهر درست کرد و با وجود دریافت جواز، مجددا دست به پولشویی زد و توانست ثروت خود را طی پنج سال به 94 هزار برابر برساند.
وی تاکید کرد: مسوولان قوه قضاییه با این جنایت سازمان‌یافته برخوردی کنند که خدا و خلقش را راضی سازند.توکلی می‌گوید، فساد، منفعت‌طلبی مدیران را تقویت می‌کند. امنیت ملی با مشروعیت گره خورده است و هرچه مشروعیت بیشتر باشد، امنیت پایدار و مشروعیت خود بر اعتماد مردم استوار است.
فساد به‌ویژه در شکل سیستمی‌اش سم اعتماد عمومی است که به مشروعیت در هر سه شکل اعتقادی، قانونی و کارآمدی آسیب می‌زند در حالی که اندازه آسیب به ابعاد فساد، شکل فساد و نحوه برخورد حاکمیت با آن بستگی دارد.
این عضو اصولگرای مجلس با طرح این پرسش ‌که مردم چرا از حاکمیت اطاعت می‌کنند، خاطرنشان کرد: تحقیقات جامعه‌شناسی نشان می‌دهد اطاعت مردم از قانون بیش از آنکه از ترس مجازات باشد، تابع اعتماد به قانون‌گذار، مجری و قاضی است.
وی ادامه داد: در فساد سیستمی بعضی افراد در فرآیند مبارزه با فساد مصونیت می‌یابند و به قول غربی‌ها ماهی‌های بزرگ به شنا ادامه می‌دهند، همان‌ها که 10 سال پیش رهبر معظم انقلاب آنها را دانه درشت‌ها و حلقه پیوند قدرت و ثروت خواندند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان گفت: اما تجربه‌های موفقی نیز داریم که در آنها، هدایت مبارزه با فساد سیستمی دشوار است که کار از سرخ کردن چند ماهی بزرگ آغاز می‌شود.
توکلی تصریح کرد: بسیار روشن است که فساد سیستمی با پدیده ضداسلامی مصونیت دانه درشت‌ها و رواج احساس فراگیری فساد چه بر سر اعتماد مردم و حاکمیت دینی می‌آورد، آنچه انقلاب را برانگیخت به پیروزی رساند و تداوم بخشید به طور عمده اعتماد مردم به امام امت و رهبر بزرگوار بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر