مسئولان قضايی با مرخصی سيامک قادری، روزنامهنگار زندانی در ايران مخالفت کردهاند.
اين روزنامهنگار از مرداد سال ۱۳۸۹ بازداشت شده و هماکنون در بند ۳۵۰ زندان اوين بهسر میبرد. قادری که ۱۸ سال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) بوده، سال گذشته به دليل انتشار مطالب انتقادی در وبلاگش (ايرنای ما) از اين خبرگزاری اخراج شد.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب نيز وی را به اتهام «تبليغ عليه نظام، تشويش اذهان عمومی و نشر اکاذيب» به چهار سال حبس تعزيری محکوم کرده است.
ايران پس از انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۹)، شاهد افزايش کمسابقه فشار بر روزنامهنگاران بوده است.
بنا به گزارش مخالفان در دو سال گذشته ۱۰۸ روزنامهنگار در ايران بازداشت شدهاند که شماری از آنها پس از مدتی آزاد شدند اما برخی ديگر هنوز در زندان بهسر میبرند.
به تازگی نيز ماشاالله شمسالواعظين، نايب رئيس انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران و سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برای اجرای حکم ۱۶ ماه حبس به زندان اوين احضار شده است.
به گزارش تارنمای کلمه به نقل از رادیو زمانه، شمسالواعظين در نامهای سرگشاده زندان را «کمترين» راه برای «حفظ استقلال روزنامهنگاران و موقعيت حرفهای روزنامهنويسی» در ايران ناميده است که روزنامهنگاران «بايد به عنوان هزينه پرداخت کنند.»
اين روزنامهنگار از زندانیشدن مدافعان آزادی بيان و انديشه به عنوان «آخرين رفتار» برخی حکومتها در قرن ۲۱ ياد کرد و افزود: «اين شيوه رفتار حکومتهای ياد شده، آخرين مقاومتهای خود را تجربه میکند.»
وی ابراز اميدواری کرد که «نابسامانیهای موجود رو به پايان است حتی اگر بهای اين ماجرا سنگين باشد.»
سازمان گزارشگران بدون مرز از ايران بهعنوان «بزرگترين» زندان روزنامهنگاران در خاورميانه نام میبرد.
در آخرين جدول ردهبندی کشورها در جهان از نظر آزادی مطبوعات که توسط سازمان گزارشگران بدون مرز تهيه شده، ايران ميان ۱۷۸ کشور حاضر در اين ردهبندی در رتبه ۱۷۵ جای گرفته است.
طبق اين اين گزارش که به بررسی وضعيت آزادی رسانهها در جهان از اول سپتامبر ۲۰۰۹ تا اول سپتامبر ۲۰۱۰ (۱۰ شهريور ۱۳۸۸ تا ۱۰ شهريور ۱۳۸۹) پرداخته، ايران پس از ترکمنستان، کره شمالی و اريتره در پايينترين مکان جدول ردهبندی کشورها قرار گرفته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر