۱۳۹۰ شهریور ۱۸, جمعه

اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی و مشکلات تازه دانشجویان



طرح تفکیک جنسیتی در کلاس های دروس عمومی و دروس اختصاصی دانشکده علوم ارتباطات و علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی اجرایی شد.
به گزارش دانشجونیوز، اکثر دروس ارائه شده ترم تحصیلی جدید در دانشگاه علامه طباطبایی برای دانشجویان پسر و دختر تفکیک و تعداد اندک کلاس هایی که به صورت مشترک برای همه دانشجویان برگزار می شود، با اساتید مردی که دانشگاه در گروه سفید قرار داده ارائه شده است. در دیگر دانشکده های دانشگاه علامه طباطبایی نیز اکثر دروس با تفکیک جنسیتی ارائه شده است.
تفکیک جنسیتی در دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات
طبق گزارش دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات علامه طباطبایی، دروس نیمسال اول سال تحصیلی ٩١-١٣٩٠ با تفکیک جنسیتی ارائه شده است. با رسانه ای شدن این موضوع در ١٤ شهریور ماه ستون جنسیت در قسمت دروس ارائه شده از روی سایت این دانشگاه حذف شد ولی همچنان دروس برای دانشجویان زن و مرد جداگانه ارائه شده است و کد دروسی که برای دانشجوبان زن ارائه شده قابلیت انتخاب از سوی دانشجویان مرد را ندارد و بالعکس.
اعتراض دانشجویان به مدیریت دانشگاه
با توجه به اینکه دروس ارائه شده در دانشگاه علامه همواره کمتر از درخواست دانشجویان بوده و مسئولین دانشگاه دلیل این موضوع را کمبود امکانات و فضای کافی می دانند این اقدام از سوی مسئولین دانشگاه منجر به ارائه دروس کمتری شده و دانشجویان را با مشکلات زیادی در انتخاب واحد روبرو کرده است.
تعداد و شدت اعتراض های دانشجویان به کمبود درس های ارائه شده بسیار بیش از گذشته است. در دو روز گذشته دانشجویان با سیل نامه های اعتراضی خود به آموزش و دفتر مدیریت اعتراض خود به عدم ارائه دروس مورد نیاز را اعلام کرده اند، ولی تنها پاسخ زیر را از مسئولین دانشگاه شنیده اند: " این درس ارائه نمی شود، در دانشگاه های دیگر میهمان شوید"
دانشجویان: طرح تفکیک جنسیتی توهین آمیز است


اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه را دانشجوی ترم هفتم رشته ارتباطات علاوه بر توهین آمیز بودن غیر عاقلانه می داند. این دانشجو که نتوانسته است دروس زبان تخصصی و تجزیه تحلیل پیامهای رادیویی را انتخاب کند به عدم ارائه این دروس برای دخترها اعتراض دارد. او می گوید این کار تبعیضی توهین آمیز است زیرا آموزش دانشگاه به پسرها که کمتر از سی درصد هم کلاسی هایش را تشکیل می دهند این دروس را ارائه داده است اما کلاسی برای دخترها ارائه نشده است.
دانشجوی دختر ترم سوم رشته پژوهشگری نیز اظهار می کند که این نوع برخورد با دانشجویان از نگاهی بیمار به روابط انسانی او و هم دانشگاهی هایش نشئت می گیرد. او در انتخاب دروس با مشکلی مواجه نشده ولی هم کلاسی های پسرش برای گذراندن دروس مورد نیاز باید به دانشکده های دیگر مراجعه کنند. در حالیکه اگر دانشگاه به جای برگزار کردن دو کلاس جداگانه همانند سالهای پیش یک کلاس مختلط برگزار می کرد امکان اینکه تمامی دانشجویان در دانشکده دروس مورد نیاز خود را بگذرانند فراهم می شد.
دانشجوی دیگری نیز می گوید مشکل انتخاب واحد یک مشکل همیشگی در این دانشگاه است ولی این اقدام جدید برای اجرای طرح تفکیک جنسیتی مشکلات را بیشتر میکند و هیچ فایده ای ندارد. دانشگاه وظیفه دارد دروس مورد درخواست دانشجویان را ارائه دهد اما با اجرای این طرح امکان برگزاری همه کلاسهای ضروری وجود ندارد. دانشجویان در مقابل تعهد خدمت به کشور باید از کمترین حق خود یعنی تشکیل کلاسها در دانشگاه برخوردار باشند. اجرای چنین طرح هایی بدون در نظر گرفتن شرایط و بدون طرح نیاز آن از سوی دانشجویان بر شرایط تحمیلی دانشگاه می افزاید.
اگر چه دانشگاه علامه طباطبایی به دلیل حذف بسیاری از رشته های دانشگاهی خود در مقطع کارشناسی و عدم پذیرش دانشجو در نیمسال اول سال تحصیلی ٩١-١٣٩٠ کلاس های بسیاری را برای ورودی های جدید برگزار نمی کند اما باز هم کمبود امکانات انسانی و فضای مناسب برای برگزاری کلاس ها منجر به ارائه نشدن کلاسهای مورد نیاز دانشجویان شده است.
دانشجویان برای برگزاری دروس ارائه نشده امضا جمع کرده و خواستار برگزاری این کلاسها شده اند. این در حالی است که آموزش اظهار داشته است که کلاس خالی برای برگزاری کلاس جدیدی باقی نمانده. زیرا تمامی کلاسها به دو کلاس جداگانه برای دخترها و پسرها تبدیل شده است.
ابلاغیه جدید به حراست برای برخورد با دانشجویان دختر
هم زمان با اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی، حراست این دانشگاه روال جدیدی را در دخالت در امور شخصی دانشجویان پیش گرفته است. حراست مرد دانشگاه از ورود دانشجویان دختر با ناخن های لاک زده، صندل، لباس های رنگ روشن و موهای مش کرده جلوگیری می کند. در پاسخ به اعتراض دانشجویان دختر حراست این دانشگاه اعلام کرده است که این ابلاغیه جدید است. ابلاغیه ی پوششی که تنها به حراست دانشگاه ابلاغ شده است.
هم چنین در روز گذشته دختران دانشجویی که با شال به دانشگاه می آمدند با درخواستی عجیب از سوی حراست مرد دانشگاه مواجه می شدند. حراست با در اختیار قرار دادن "چادر" از این دانشجویان می خواست که با چادر به دانشگاه وارد شوند و در غیر این صورت از ورود آنها جلوگیری می کند.
دانشجو نیوز

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر